preskoči na sadržaj

Osnovna škola kneza Trpimira

Login
 

 

 

SUGLASNOST ZA PREUZIMANJE TABLETA

 

 

BESPLATNE INSTRUKCIJE

 

SafetyNet

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza. 

Projekt Pet za net

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

RED BUTTON

Korisni linkovi
Stručni skupovi

 

 

e-mail

 

  

 

 

Anketa
Koliko često koristiš facebook?


ŠKOLSKO ZVONO

      

 

NATJECANJA

Slika Djece - GIFMANIA

 

KORISNI LINKOVI

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upis djece u prvi razred školske godine 2020./2021.
Autor: Gordana Jerkunica, 10. 2. 2020.

Dragi roditelji budućih prvaša!

Stiglo nam je vrijeme predupisa djece u prvi razred za školsku godinu 2020./2021.!

Klikom na opširnije pročitajte kratke upute za predupis, testiranje te obavljanje liječničkog pregleda.      


Prijava školskih obveznika vrši se elektronskim putem  u vremenu od 10. do 20. veljače 2020.  - na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije popunjavajući dolje priloženu Prijavu za predupis.

PRIJAVA ZA PREDUPIS

 

 Školski obveznici za školsku godinu 2020./2021. su:

• djeca rođena od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014.

• djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. prosinca 2014. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upisu prvi razred osnovne škole

• djeca kojoj je za šk.god. 2019./2020. Rješenjem , odgođen upis u prvi razred osnovne škole,

• djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

 

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole.

Sva djeca kojima je mjesto prebivališta Kaštel Gomilica ili Kaštel Kambelovac pripadaju upisnom području OŠ kneza Trpimira, gdje će se  izvršiti procjena spremnosti djeteta za školu. Ako se dijete želi, iz opravdanih razloga, upisati u školu kojoj ne  pripada prema upisnom području, u postupku prijave prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga.

Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi  nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave roditelji  će preko kaštelanskih vrtića koje djeca pohađaju dobiti informacije o testiranju spremnosti za upis u prvi razred (NA OGLASNOJ PLOČI VRTIĆA ĆE BITI IZVJEŠEN POPIS DJECE S DATUMIMA TESTIRANJA).

Djeca koja ne pohađaju dječje vrtiće u Kaštel Gomilici (Tamaris, Čarobni pianino) ili Kaštel Kambelovcu (Mali Isus, Mendula, Tratinčica, Smokvica, Mala škola)  dužni su se javiti u školu  (pedagoginji, psihologinji ili defektologinji) radi dogovora o terminu testiranja djeteta od 2. do 9. ožujka 2020. god. Od 8 do 19h , osim utorka 4.3.

Ostali roditelji ne moraju se javljati školi niti donositi dokumente (to će obaviti u vrijeme testiranja, koje su dobili preko oglasne ploče vrtića).

 

Za odgodu upisa za šk.god 2020./2021. ne podnosi se zahtjev već je potrebno u prijavi online označiti: „najava za odgodu upisa“

Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj osim prijave online, dostavlja osnovnoj školi i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu na Obrascu 6. (nalazi se na donjoj poveznici). Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

OBRAZAC 6

PRILIKOM TESTIRANJA u školi potrebno je donijeti  dokumentaciju djeteta: OIB, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja).

LIJEČNIČKI PREGLED će se obaviti u ambulanti školske medicine u Domu zdravlja u Kaštel Sućurcu, a roditelji će o datumu pregleda biti obaviješteni od strane tima školske medicine.

Dakle, trenutno je vaša dužnost prijaviti se na gore spomenutim stranicama, a o ostalim ćete događajima biti na vrijeme obaviješteni.

Zanimljive informacije o školi možete pronaći u Školskom kurikulumu objavljenom na našoj web stranici. Tamo je prikaz svih aktivnosti koje se provode u ovoj školskoj godini, a nastavljamo s primjerima dobre prakse i ubuduće te ćemo nastojati još dodatno obogatiti svoj program. Slijedi nekoliko osnovnih informacija.

Učenici prvih razreda nastavu pohađaju u međusmjeni od 11.30 do 14.45h, a kasnije se dijele u smjene koje se izmjenjuju na tjednoj bazi (jutro i popodne). Učenici uče engleski kao obavezan strani jezik od 1.-8. razreda, a imaju mogućnost upisa talijanskog od 1.razreda, a njemačkog od 4.razreda.  Od 1.razreda imaju mogućnost pohađanja vjeronauka. Kao obavezan predmet u 5.i 6.razredu dolazi informatika koju se kasnije može upisati kao izboran predmet.

Toliko od nas za sada!

Veselimo se vašem dolasku!

Stručno razvojna služba Škole

 Priloženi dokumenti:
Obrazac_6.docx (16.43 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju