preskoči na sadržaj

Osnovna škola kneza Trpimira

Login
Tražilica
 

 

 

SUGLASNOST ZA PREUZIMANJE TABLETA

 

 

BESPLATNE INSTRUKCIJE

 

SafetyNet

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza. 

Projekt Pet za net

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

RED BUTTON

Korisni linkovi
Stručni skupovi

 

 

e-mail

 

  

 

 

Anketa
Koliko često koristiš facebook?


 

NATJECANJA

Slika Djece - GIFMANIA

 

KORISNI LINKOVI

 

 

 

DOJMOVI S DRŽAVNOG SUSRETA I NATJECANJA MLADIH FIZIČARA HRVATSKE  12.-15.V. 1999.

 
 Na natjecanju je najvažnije - druženje!

             Drugog dana Državnih susreta i natjecanja mladih fizičara Hrvatske zamolili smo učenike i njihove mentore, te članove Državnog povjerenstva za prve dojmove.
 Srednjoškolce smo “ulovili” u živom komentiranju prethodnih događaja, pa ćemo tako od učenika Marka Movre i Ane Martinis iz I. zagrebačke gimnazije saznati da je “eksperiment bio odličan, ali su zato zadaci bili teški”, no sve u svemu lijepo su se proveli (“spojili ugodno s koristim”).
Naposlijetku Marko, koji očekuje visok plasman iz eksperimenta, je dodao: “ Dubrovčanke su odlične!”. Goran Klemenčić iz Zagreba i Šibenčanka, gimnazijalka Ivana Maleš, ugodno se druže sa svojim vršnjacima. Njezin imenjak iz Požege Ivan Balog oduševljen je izletom u Solin. Natjecateljskom duhu u prilog govori i Ivan Jurić iz zagrebačke XI. gimnazije koji bez lažne skromnosti tvrdi da će biti najbolji.
OtvaranjeSvečano otvaranjePovjerenstvo za srednje škole

 Osnovci su vidno uzbuđeniji od svojih starijih kolega srednjoškolaca. Ivan Trtan, učenik Osnovne škole “Bogoslav Šulek” iz Slavonskog Broda kaže: “Zadaci su bili dosta teški, ali iako nisam baš dobro prošao nisam razočaran. U Kaštelima mi je jako lijepo, mjesto je divno i upoznao sam mnogo novih prijatelja.”. S njim se slaže i mali Dubrovčanin Đivo Bovolini iz Osnovne škole “Ivan Gundulić” koji naglašava: “Veliki je    uspjeh doći i do državnog natjecanja”, a jedino mu je žao što nije stigao bolje razgledati Kaštela.
 U ugodnom razgovoru zadržali smo se s prof. Slobodankom Polašek iz Gimnazije “Petar Preradović” iz Virovitice, njenim kolegama prof. Levkom Cvetkovskim iz Gimnazije “Andrija Mohorovičić” iz Rijeke i prof. Aldom Nefatom iz Gimnaziije “Pula”.
      

Osnovne školeSrednje škole

    Svi se slažu da je organizacija odlična i da su učenici i njihovi mentori izuzetno zadovoljni organiziranim izletom u Solin i Kaštela. Prof. Polašek ističe ambicioznost učenika koji su samim sudjelovanjem na državnom natjecanju već postigli izuzetan uspjeh. Dodatna motivacija učenicima je svakako i određen broj bodova koje dobivaju prilikom upisa na neke fakultete.
Prof. Cvetkovski opisuje mentore kao ljude u sjeni koji svojim učenicima pomažu informacijama, savjetima i literaturom, a prof. Nefat tvrdi da se neki učenici poznaju iz ranijih natjecanja tako da postoji već natjecateljski duh, ali svakako je najbitnije da se djeca ugodno druže.
         Naši sljedeći sugovornici bili su članovi Povjerenstva za eksperimentalne radove za srednje škole: dr. Damir Veža, dr. Bojana Hamzić i Zlatko Vlah, prof. . Dr. Veža zadovoljno ističe da je dosta zanimljivih radova, da je djece svake godine sve više i da su sve bolja. Dr. Hamzić je izuzetno zadovoljna pripremljenim uvjetima za izvedbu eksperimentalnih radova, a prof. Vlah ističe organizaciju kao jednu od najboljih posljednjih godina.
Predsjednik Državnog povjerenstva dr. Ivan Kokanović nažalost nije imao vremena poći na izlet ali je od učenika i njihovih mentora saznao da im je upravo izlet bio izuzetno ugodan, a posebno dojmljivo bilo je otvaranje u prekrasnom ambijentu školskog vrta.
        Povjerenstvo je vrlo zadovoljno učeničkim radovima kao i rezultatima pismenih i praktičnih zadataka koji svake godine ponovno otkrivaju nove mlade talente u prirodoslovlju. Dr. Kokanović je želio istaći da će najbolji učenici biti nagrađeni sudjelovanjem u ljetnoj školi na otoku Pašmanu. Najbolji učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola bit će pozvani na pripreme za izbor olimpijske ekipe Hrvatske koja će predstavljati našu zemlju na međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Padovi, u srpnju ove godine.

 


 

Gdje se nalazimo

preskoči na navigaciju